Antara masalah yang ak hadapi adalah:
1-Daging burger yang ak masak hangus sedikit
Penyelesaian: Kecilkan api kemudian pastikan tempat panggang ak tu benar2 panas
2-Sos/mayonis ak semua kering
Penyelesaian : Mayonis ak ditambah sedikit air bagi cair
3-Persembahan burger kurang menarik
Penyelesaian : Ak kena menukar sayur ala2 kobis tu kepada salad
Banyak gak la ak pelajari setelah berlatih nie namun masih belum cukup lagi.Mayb selepas ini ak dapat pengalaman melalui otai2 burger lain.Nak masak roti lak kena peka skit..lambat je roti leh hangus..yang penting nk masak roti mesti luar tu rangup sedikit dan trademark burger panggang mesti ade garisan panggang..tu yang mahal..heheh
Setelah meletak cheese diatas daging,sos cili cap jagung dan mayonis brand mayo magic..da final ending..jeng..jeng...
I
I
I
I
I
I
I
I
I
Macamane??
K x burger panggang ak nie..ak ingat nak charge rm3.00 je kalu cheese grill burger..kalu original grill burger ak charge rm2.50..berbaloi baloi..hahaha
korang perasan x bawang ak tu besar sikit..aduhai
Nota kaki busuk: Kalu korg ade kelapangan like2 la page kat facebook streetgrillburger ak yek..sokong la industri tempatan..huhuhuhhu
No comments:
Post a Comment